Cum se elimină intrările duplicate în Excel

Pentru o foaie de calcul mică, găsirea și eliminarea duplicatelor este la fel de ușoară ca selectarea și ștergerea fiecărei intrări suplimentare. Pentru un set mare de date cu sute sau chiar mii de nume, posibilitatea de a elimina intrările duplicate într-un mod semi-automat vă poate economisi zile de vânătoare.

Astăzi vom crea un set mic de date și vom elimina intrările duplicate prin intermediul instrumentelor Excel de eliminare a duplicatelor.

Deschideți un registru de lucru Excel sau creați unul nou dacă doriți să continuați. Dacă nu există date existente, va trebui să adăugați un text fals pentru a încerca acest lucru singur. De dragul acestui tutorial, tocmai am făcut o listă de artiști și formații, duplicând câteva nume pe parcurs.

Selectați o coloană (sau coloane) pentru a căuta date duplicate. Dacă utilizați un set mare de date, vă recomand să selectați fiecare coloană individual. De multe ori, există un nume într-o altă coloană care se va potrivi cu prima coloană, dar nu va fi un duplicat pe care trebuie să îl eliminăm.

Deschideți fila Date din partea de sus a panglicii.

Găsiți meniul Instrumente de date și faceți clic pe Eliminare duplicate.

Apăsați butonul OK din fereastra pop-up pentru a elimina elementele duplicate din setul de date.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply