Sos alb din lapte (Béchamel)

Sos alb din lapte (Béchamel)

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Unt – 0.150 kg
Faina –  0.150 kg
Lapte – 0,750 kg
Sare – 0.020 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos alb din lapte (Béchamel)  1kg ~

Valori nutritive

Protide – 4.08 ~
Lipide –  12.75 ~
Glucide – 13.03 ~

Valori energetice

Calorii – 188.98

Modul de preparare :

Din cantitatea de unt se topeste o parte intr-o cratita.
Se adauga faina, care se caleste, fara a se rumeni si apoi se stinge cu lapte fierbinte.
Se fierbe timp de 20 minute la un foc încet, dupa care se strecoara prin strecuratoare, într-o cratita sau oala, punandu-se deasupra untul proaspat netopit.
Acest sos se foloseste la diferite preparate din ou, peete sau legume.
Durata maxima pentru pastrarea acestui sos este de 24 ore la rece.

Leave a Reply

Scroll to Top