Sos alb din supa de pasare (Suprèmne)

Sos alb din supa de pasare (Suprèmne)

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Unt – 0,150 kg
Faina – 0,150 kg
Supa de pasare – 0,750 l
Frisca – 0,100 kg
Esenta de ciuperci, fara valoare – 0,050 l
Sare de lamaie – 0,002 kg
Oua – 0,150 kg
Sare – 0,025 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos alb din supa de pasare (Suprèmne) 1kg ~

Valori nutritive

Protide – 3.41 ~
Lipide –  14.17 ~
Glucide – 9.73 ~

Valori energetice

Calorii – 185.62 ~

Modul de preparare :

Dupa ce se opreste putin unt, restul se topeste intr-o cratita.
Se adauga faina, carese caleste fara a se rumeni, si se stinge cu supa de pasare, strecurata prin strecuratoare

*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963

Leave a Reply

Scroll to Top