Sos de agrise

Sos de agrise

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Agrise – 0.700 kg
Smantana – 0.200 kg
Faina – 0.150 kg
Unt – 0.070 kg
Zahar – 0.050 kg
Sare – 0.015 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos de agrise 1 kg ~

Valori nutritive

Protide – 2.36 ~
Lipide –  13.00 ~
Glucide – 20.72 ~

Valori energetice

Calorii – 209.00 ~

Modul de preparare :

În untul topit la foc moale se caleste faina, fără a se rumeni și apoi se stinge cu smantana.
Se fierbe 20 minute și se adaugă agrisele, după ce mai intai au fost curățate de coajă și sâmburi. Se adauga zaharul, sarea, după care se pune din nou la fiert timp de 10 minute amestecandu-se cu o lingură de lemn.
Sosul de agrise se servește la racoluri de vaca, de vitel, de pasăre și de limba

*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 5

Leave a Reply

Scroll to Top