Sos de mustar ardelenesc

Sos de mustar ardelenesc

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Mustar – 0.100 kg
Făină – 0.150 kg
Zahăr – 0.100 kg
Oțet de 9 – 0.050 l
Smantana – 0.300 kg
Unt – 0.200 kg
Sare – 0.050 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos de mustar ardelenesc – 1 kg

Valori nutritive

Protide – 1.76 ~
Lipide – 18.89 ~
Glucide – 16.15 ~

Valori energetice

Calorii – 251.96 ~

Modul de preparare :

Într-o cratiță se topește untul, la un foc moale. În el se caleste faina. Apoi se stinge cu smantana, otetul si puțină apa. Se adaugă mustarul, zaharul si sarea, lasandu-se sa fiarba la un foc încet circa 30 de minute.

Acest sos se servește la rasol de pasăre sau vaca. 

*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 20

Lasă un răspuns