Sos de mustar ardelenesc
Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg
Mustar – 0.100 kg
Făină – 0.150 kg
Zahăr – 0.100 kg
Oțet de 9 – 0.050 l
Smantana – 0.300 kg
Unt – 0.200 kg
Sare – 0.050 kg
Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ :
Produs finit
Sos de mustar ardelenesc – 1 kg
Valori nutritive
Protide – 1.76 ~
Lipide – 18.89 ~
Glucide – 16.15 ~
Valori energetice
Calorii – 251.96 ~
Modul de preparare :
Într-o cratiță se topește untul, la un foc moale. În el se caleste faina. Apoi se stinge cu smantana, otetul si puțină apa. Se adaugă mustarul, zaharul si sarea, lasandu-se sa fiarba la un foc încet circa 30 de minute.
Acest sos se servește la rasol de pasăre sau vaca.
*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 20