Sos de smantana pentru vanat
Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg
Făină – 0.150 kg
Unt – 0.100 kg
Smantana – 0.500 kg
Mustar – 0.050 kg
Jiu de la friptura – 0.100 kg
Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ :
Produs finit
Sos de smantana pentru vanat – 1 kg
Valori nutritive
Protide – 2.55 ~
Lipide – 20.12 ~
Glucide – 10.98 ~
Valori energetice
Calorii – 242.79 ~
Modul de preparare :
Se topește untul într-o cratiță. Se adaugă făina și se caleste fără sa se rumeneasca. se stinge cu smantana si jiul de la friptura. aceasta compozitie se fierbe timp de 30 min, amestecandu-se continuu. Dupa aceea se strecoara prin mot sau strecuratoare.
Se servește la fripturi de vânat.
*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 26