Sos de smantana pentru vanat

Sos de smantana pentru vanat

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Făină – 0.150 kg
Unt – 0.100 kg
Smantana – 0.500 kg
Mustar – 0.050 kg
Jiu de la friptura – 0.100 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos de smantana pentru vanat – 1 kg

Valori nutritive

Protide – 2.55 ~
Lipide – 20.12 ~
Glucide – 10.98 ~

Valori energetice

Calorii – 242.79 ~

Modul de preparare :

Se topește untul într-o cratiță. Se adaugă făina și se caleste fără sa se rumeneasca. se stinge cu smantana si jiul de la friptura. aceasta compozitie se fierbe timp de 30 min, amestecandu-se continuu. Dupa aceea se strecoara prin mot sau strecuratoare.

Se servește la fripturi de vânat.

*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 26

Lasă un răspuns