Sos de tarhon

Sos de tarhon

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Tarhon – 0.100 kg
Făină – 0.150 kg
Unt – 0.100 kg
Smantana – 0.200 kg
Zahăr – 0.030 kg
Oțet de 9 – 0.025 l
Sare – 0.025 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos de tarhon – 1 kg

Valori nutritive

Protide – 3.74 ~
Lipide – 12.00 ~
Glucide – 19.40 ~

Valori energetice

Calorii – 216.25 ~

Modul de preparare :

Se topește untul într-o cratiță. În el se caleste faina. Se stinge apoi cu zeama carne și oțet. tarhonul se curăță, se spală bine și se toacă mai mare cu cuțitul, se opareste si se adaugă la sosul pregatit în cratita. I se adauga smantana, sarea si zaharul, dupa care se mai fierbe încă 5 minute.

Acest sos se servește la rasolul de vaca și pasăre.

*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 28

Lasă un răspuns