Sos picant cu mustar (Robert)

Sos picant cu mustar (Robert)

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Sos demi-glace – 0.750 kg
Ceapa – 0.100 kg
Oțet de 9 – 0.025 kg
Vin alb  – 0.100 l
Mustar – 0.100 kg
Sare – 0.025 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos picant cu mustar (Robert) – 1 kg

Valori nutritive

Protide – 1.32 ~
Lipide – 13.23 ~
Glucide – 7.07~

Valori energetice

Calorii – 168.36 ~

Modul de preparare :

Se curata ceapă apoi se toacă mărunt. Se pune la fiert împreuna cu otetul si vinul timp de 15 minute. Dupa aceea se strecoara in sosul demi-glace. Se adaugă mustarul si sarea și se mai fierb împreună circa 5 minute la un foc moale.

Se foloseste la preparatele din carne de porc și vaca.

*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 23

Sosuri de baza

Sos demi-glace 
* Sos brun ( spaniol) 

Lasă un răspuns