Sos picant

Sos picant

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Sos brun (spaniol) – 0.750 kg
Castraveti in otet – 0.150 kg
Ceapa – 0.100 kg
Mustar – 0.050 kg
Piper boabe – 0.003 kg
Oțet de 9 – 0.050 l
Vin – 0.050 l
Unt – 0.100 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos picant – 1 kg

Valori nutritive

Protide – 2.03 ~
Lipide – 16.07 ~
Glucide – 10.10~

Valori energetice

Calorii – 204.40 ~

Modul de preparare :

Se curăță ceapa și se toacă mărunt.
Se piseaza piperul și se curata castraveții de coajă și semințe se toacă apoi mărunt de tot.
Otetul, mustarul, piperul și ceapă se fierb împreună circa 15 minute.
Aceasta compozitie se pune in sosul spaniol, amestecandu-se și apoi se fierb timp de 10 minute.
Se strecoara prin mot sau strecuratoare. Castravetii tocati marunt se storc de zeama si se pun în sos. În același timp se pune vinul. După aceea se pune și untul proaspăt amestecandu-se bine.

Acest sos se foloseste la preparatele din carne ca limba cu sos picant, escalopuri, turnedouri etc. După specificul regional, mustarul se poate înlocui cu tarhon.

*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 22

Lasă un răspuns