Sos românesc

Sos românesc

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Sos de vânat (poivrade) – 0.850 kg
Stafide – 0.100 kg
Zahăr – 0.075 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos românesc – 1 kg

Valori nutritive

Protide – 1.50 ~
Lipide – 12.54 ~
Glucide – 19.00~

Valori energetice

Calorii – 206.24 ~

Modul de preparare :

Se spală și se curata stafidele de cozi. Într-un vas se pune Sos de vânat (poivrade), la care se adaugă stafidele spalate si curatate și zahărul.
Se fierb impreuna timp de 5 minute.

Se foloseste la preparatele din vanat.

Sosuri de baza

*Sos de vânat (poivrade)

*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 24

Lasă un răspuns