Sos unguresc

Sos unguresc

Materia prima cantitatea bruto pentru 1 kg

Ceapa – 0.250 kg
Untura – 0.150 kg
Boia de ardei – 0.005 kg
Vin alb – 0.100 kg
Faina – 0.150 kg
Oase fara valoare – 1.500 kg
Smantana – 0.150 kg
Unt – 0.050 kg
Sare – 0.025 kg

Din aceasta materie prima rezulta pentru 1 kg ~ : 

Produs finit

Sos unguresc – 1 kg

Valori nutritive

Protide – 2.23 ~
Lipide – 20.95 ~
Glucide – 12.01 ~

Valori energetice

Calorii – 258.62 ~

Modul de preparare :

Se curata si se toaca marunt ceapa. Intr-o cratita se infierbanta untura in care se caleste faina, fara a se rumeni, la care se adauga ceapa tocata. Cand s-a ingalbenit ceapa se pune boiauade ardei si se amesteca cu o lingura de lemn. Apoi se stince cu supa de smantana. Se adauga sarea si vinul. Aceasta compozitie se lasa sa fiarba timp de 20 de minute, amestecandu-se. Se strecoara prin mot sau strecuratoare ai se adauga untul.

Acest sosse serveste la fripturi de pasare, miel, la snitele etc. 

*Reteta extrasa din “Retetar General de Preparate Culinare” tiparita in 1963
*Reteta numărul 30

Lasă un răspuns